Logo of museum
Aleksandra portret

ИЗЛОЖБА

27.08(четврток)2020, 20:00 ч.

Хармонија на тишината - Александра Кокотовиќ

Александра Кокотовиќ е уметничка која својата работа ја изразува преку сликарство,цртеж и графика. Член е на Друштвото на ликовни уметници на Србија (УЛУС) и Друштвото на ликовни уметници на Босна и Херцеговина (УЛУБИХ).

Родена е во Сараево а живеела во Бејрут, Лондон, Белград и САД. Дипломира моден дизајн на Accademia del Lusso.

Има излагано во реномирани галерии и музеи во регионот и светот.

Aleksandra slika

Aleksandra slika


Реализирани Изложби

Лазар Дојчинов

13.02(четврток)2020, 18:00 ч.

Џоломарската игра во селата Ресава и Бегниште

13.01(понеделник)2020, 18:00 ч.

КАЛЕИДОСКОП

13.01(понеделник)2020, 18:00 ч.

ПЛАКАТИ ОД ИЗЛОЖБИ

08.07(среда)2020, 12:00 ч.